Ndërlidhjet

Baroso fton liderët botëror në samitin për klimënKryetari i Komisionit Evropian, Zhoze Manuel Barosos, ka deklaruar se në dhjetor do të marrë pjesë në samitin e Kopenhagës për ndyshimet klimatike dhe ka shfaqur shpresën se do t’i bashkohen liderët botëror.

Në këtë tubim do të duhej të arrihej marrëveshja për ndryshimet e protokollit të Kjotos që skadon në vitin 2012.

Bisedimet përgatitore kanë ngecur, sepse disa vende ende nuk janë deklaruar rreth çështjes së zvogëlimit të emetimit të gazrave të dëmshëm dhe për kontributet financiare për vendet më të varfra të goditura nga ndryshimet klimatike.
XS
SM
MD
LG