Ndërlidhjet

TI, rendit vendet sipas shkallës së korrupsionitOrganizata ndërkombëtare që mbikqyr shkallën e korrupsionit në botë, Transparency International, e ka shpallur renditjen e vendeve në bazë të indeksit të perceptimit të korrupsionit.

Në krye të listës, me nivelin më të ulët të korrupsionit janë Zelanda e Re, Danimarka dhe Suedia. SHBA-të renditen në vendin e 19-të.

Nga vendet e Ballkanit Perëndimor Maqedonia renditet në vendin e 71-të, Serbia në të 83-in, Shqipëria ne vendin e 95-të, kurse Bosnja në vendin e 99-të.
XS
SM
MD
LG