Ndërlidhjet

Sëmundjet e zemrës janë nga lashtësiaNuk mund të fajësoni duhanin apo McDonaldin. Kërkuesit kanë zbuluar shenja të sëmundjeve të zemrës në mumjet 3.500 vjeçare.

Dr. Rendall Tompson, kardiolog, raportoi se ai dhe kërkuesit e tjerë kanë bërë skenimin e 22 mumjeve në Muzeun Kombëtar Egjiptian të Antikiteteve në Kairo, të cilat ishin varrosur në periudhën 1981 p.e.r. dhe 334 të erës sonë.

Tomson thotë se 16 mumje ende kishin inde të zemrës dhe gjakut, dhe nëntë prej tyre kanë treguar shenja të sëmundjeve të zemrës.

Njëra mumje madje ka treguar shenja të atakut kardiak, por nuk dihet nëse kjo ka shkaktuar vdekjen.
XS
SM
MD
LG