Ndërlidhjet

Gripi i derrave - rezistent ndaj Tamiflus?


Shtypi britanik ka raportuar se në Uells janë paraqitur raste të gripi të derrave që të rezistueshëm ndaj Tamiflus. Bëhet fjalë për formë të gripit të derrave që nuk reagon ndaj Tamiflus dhe që bartet përmes kontaktit njerëzor.
Në botë janë bërë publike disa raporte për rezistencën ndaj Tamiflus.
Ekspertët thonë se dukuria e llojit të ri të gripit të derrave që është rezistues ndaj Tamiflus nuk është e pa pritur dhe se ai nuk është më i rëndë se forma e gripit që aktualisht po qarkullon nga muaji prill.
XS
SM
MD
LG