Ndërlidhjet

Thahet Deti i Vdekur


Deti i Vdekur ka gjasa që shumë shpejt të shëndrrohet një një moçal, para zhdukjes së tërësishme.
Niveli i këtij deti zvogëlohet çdo vit për një metër, kanë bërë të ditur ekspertët. Ata thonë se për shkak të mungesës së kujdesit njerëzor, Deti i Vdekur mund të thahet deri në vitin 2050.
“Kjo është shumë serioze dhe askush nuk është duke bërë asgjë për ta shpëtuar këtë det”, edhe për shkak të konfliktit izraelito – palestinez, ka deklaruar hidrologu Dureid Muahsneh.
XS
SM
MD
LG