Ndërlidhjet

KE: Barroso i shpalli komisionerët e rinjKyetari i Komisionit Evropian Zhoze Manuel Baroso e publikoi sot listën e komisionerëve të rinj për pesë vitet e ardhshme.

Francës i takoi komisioneri për tregun e brendshëm, Gjermanisë ai i energjisë, ndërsa komisioneri për tregti të jashtme u zgjodh nga Belgjika.

Komisioner për Zgjërimin pritet të jetë Stefan Fuele nga Çekia, kurse Oli Ren do të kryesoj departamentin e ekonomisë dhe çështjeve monetare.

Të zgjedhurit do të fillojnë të ushtrojnë detyrat në janar të viti të ardhshëm pasi të jenë konfirmuar emërimet e tyre në Parlamentin Evropian.
XS
SM
MD
LG