Ndërlidhjet

BE: Sot vendimi i për heqjen e vizave


Këshilli i Ministrave i Bashkimit Evropian sot në Bruksel pritet të marrë vendim përfundimtar për heqjen e vizave për shtetasit e Serbisë, të Malit të Zi dhe Maqedonisë, prej 19 dhjetorit të këtij viti.

Vendosja në të ashtuquajturën “listë pozitive të Shengenit”, do të thotë që banorët e këtyre vendeve do të “jenë të liruar nga obligimi për marrjen e vizës” për në BE, por pa të drejtë pune në 27 vendet e Bashkimit Evropian.
XS
SM
MD
LG