Ndërlidhjet

Hagë: Sot Kosova përballet me SerbinëGjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë sot i fillon seancat dëgjimore për sfidimin që Serbia i bëri pavarësisë së Kosovës.

Serbia thotë se shpallja e pavarësisë ishte në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare, dhe i ka kërkuar gjykatës mendim që të ndalojë njohjet e mëtejme ndërkombëtare të pavarësisë së Kosovës.

Vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë nuk është obligativ, por vetëm këshilldhënës.

Kosova është njohur nga 63 shtete, përfshirë shumicën e vendeve të BE-së dhe SHBA-të.
XS
SM
MD
LG