Ndërlidhjet

Batakoviq: Kosova djep historik i SerbisëNë Hagë është hapur procesi në Gjyqin Ndërkombëtar të Drejtësisë rreth ligjshmërisë së shpalljes së pavarësisës ë Kosovës.


Gjyqi ka filluar punën pikërisht në oorën 10, dhe i pari fjalën e ka marrë përfaqësuesi i Serbisë Dushan Batakoviq.

Batakoviq, i cili është ambasador serb në Francë, tha se shpallja e pavarësisë ishte e paligjshme dhe në masë të madhe e sfidon rendin legal ndërkombëtar.

Ai e quajti Kosovën "djepi historik i Serbisë".
XS
SM
MD
LG