Ndërlidhjet

SHBA: Ngrohja globale - kërcënim për shëndetin publik
Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit në Shtetet e Bashkuara vendosi se emsioni i gazrave serë, i cili shihet si fajtor për ngrohjen globale, përbën rrezik për shëndetin publik dhe mund të rregullohet në bazë të ligjeve ekzistuese amerikane.

Vendimi i lejon presidentit Barak Obama që të zbatojë rregulla të reja për emisionin e gazrave nga automjetet, termocentralet dhe burimet tjera të ndotjes.

Hapi vjen në ditën e hapjes së konferencës historike mbi ndryshimin e klimës ne Kopenhagë.

XS
SM
MD
LG