Ndërlidhjet

PDK e LDD, ankesa për procesinPartia Demokratike e Kosovës, e cila garon në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në 17 komuna të Kosovës, ka njoftuar për një sërë parregullsish në procesin e deritashëm zgjedhor. Në një konferencë për media, zëdhënësi i PDK-së, Blerand Stavileci, bëri të ditur se nga informatat që partia ka marrë nga terreni, janë vërejtur disa parregullsi në vendvotimet në komunën e Lipjanit, në Rahovec, në Prizren, Suharekë, Dragash, Kaçanik dhe në Viti.

“Kemi të bëjmë me 7 komuna, me përafërsisht 10 raste që i përmenda me gjëra konkrete, të cilat mund të verifikohen te autoritetet kompetente. Ne kemi shfrytëzuar të drejtën tonë ligjore atë të ankimimit dhe të gjitha ato ua kemi përcjellë autoriteteve kompetente, qoftë pranë KZAP-it, qoftë pranë autoriteteve të rendit dhe të sigurisë”, u shpreh Stavileci.

Ndërkohë, Lidhja Demokratike e Dardanisë ka njoftuar për parregullësi në komunën e Vitisë dhe në Mitrovicë. Në Pejë, sipas LDD-së gjithçka deri me tani ka shkuar në rregull, por theksohet se “në bazë të praktikës së mëhershme në Dukagjin në orët e pasdites situata atje mund të ndryshojë radikalisht”.
LDD-ja është në balotazh në dy komuna, në Viti dhe në Pejë. Në Mitrovicë LDD-ja mbështet kandidatin e AKR-së.
XS
SM
MD
LG