Ndërlidhjet

Vojvodina, nga sot, më autonomeVojvodina ka shpallur kushtetuën e re, që i jep autonomi më të madhe ekonomike, legjistlative dhe diplomatike nga Beogradi.

Nacionalistët serbë e kanë kritikuar vendimin, që më parë e kishte miratuar Parlamenti i Serbisë, duke e cilësuar atë si “separatist”.

“Centralizimi është i vjetëruar dhe nuk na ka sjellë asgjë të mirë në dekadën e shkuar”, tha Bojan Pajtiç kreu i qeverisë së Vojvodinës.
XS
SM
MD
LG