Ndërlidhjet

40 për qind të varfër në botën arabe


Rreth 40 për qind e popullsisë në botën arabe jetojnë nën minimumin që përkufizon varfërinë, thuhet në raportin e Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara dhe të Ligës Arabe.
Në këtë raport vihet në pah se në këtë pjesë të botës, gjatë 20 viteve të fundit, nuk është shënuar rënie e nivelit të varfërisë.
Shkalla e papunësisë në mesin e të rinjëve në këtë pjesë të botës arrin në 50 për qind.

XS
SM
MD
LG