Ndërlidhjet

Strasburgu kundër SarajevësGjykata Evropiane e të drejtave të njeriut, me seli në Strasburg, ka vendosur kundër shtetit të Bosnjës në rastin e dy qytetarëve, Dervo Sejdiçit dhe Jakob Finçit. Sejdiç, me origjinë rome, dhe Finçi, hebrej, nuk janë lejuar të garojnë për parlamentin e Bosnjës.

Kushtetuta e Bosnjës lejon vetëm “popujt kushtetues”, boshnjakët myslimanë, serbët ortodoksë dhe kroatët katolikë të kandidojnë për president apo anëtar parlamenti.

Sejdiç dhe Finçi ajnë figura të njohura publike në Bosnjë.
XS
SM
MD
LG