Ndërlidhjet

Serbi: Nacionalistët e sfidojnë autonominë e Vojvodinës


Nacionalistët serbë e kanë paraqitur një kërkesë në Gjykatën Kushtetuese të Serbisë kundër ligjit, i cili garanton më tepër autonomi për Vojvodinën, duke thënë se kështu krijohet rruga për shkëputje, siç ka ndodhur me Kosovën.

Koalicioni i nacionalistëve këtë kërkesë e ka paraqitur sot. Sipas këtij koalicioni, autonomia e Vojvodinës është ilegale dhe në kundërshtim me Kushtetutën e Serbisë.
XS
SM
MD
LG