Ndërlidhjet

Papa Benedikti XVI: Kriza morale më e rëndë se ajo financiare


Papa Benedikti XVI ka ftuar vendet e pasura të pranojnë migrantët dhe t’u dëshirojnë atyre mirëseardhje, sepse ata po ikin nga varfëria dhe jo toleranca në vendet e tyre. Papa Benedikti XVI në mesazhin tradicional “urbi et orbi” ka përkujtuar se “Kisha ka dëshmuar solidaritet me të varfërit dhe viktimat e katastrofave natyrore”.
Papa ka vënë në pah “krizën morale” dhe ka thënë se ajo është më e rëndë se kriza globale financiare.
Papa Benedikti XVI ka uruar Krishtlindjet në 65 gjuhë botërore dhe edhe në gjuhën shqipe.
XS
SM
MD
LG