Ndërlidhjet

Mbyllet Bosfori për platformën e naftësNgushtica e Bosforit sot u mbyll për qarkullim për shkak të kalimit të platformës së naftës, Lajf Erikson, e cila është ndër platformat më të mëdha në botë.

Platforma do të vendoset në Detin e Zi, ku prej shkurtit 2010 do të eksploatojë naftë dhe gaz përgjatë brigjeve të Turqisë.

Turqia shpreson që përmes kësaj platforme të naftës, ta zvoglojë varësinë nga shtetet tjere.
XS
SM
MD
LG