Ndërlidhjet

Gjykata Evropiane fajëson Rusinë dhe QipronGjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka gjetur fajtore Rusinë dhe Qipron për shkeljen e ligjeve që trajtojnë problematikën e trafikimit të qënieve njerëzore.

Rasti kishte të bënte me vdekjen e një punonjësje kabareje. Babai i ruses 20 vjeçare i hodhir në gjyq dy shtetet kur e bija u gjet e vdekur në Qipro në rrethana misterioze.

Gjykata vendosi njëzëri se të dyja shtetet kanë shkelur Konventën Evropiane të të drejtave të njeriut për ndalimin e skllavërisë dhe punës së detyruar.
XS
SM
MD
LG