Ndërlidhjet

Spanja u inaugurua si kryesuese e radhës e BE-sëSpanja sot formalisht u inaugurua si kryesues e radhës e Bashkimit Evropian.

Spanja ka propozuar një sistem të stimuleve dhe ndëshkimeve, në mënyrë që të arrihen qëllimet ekonomike të BE-së.

Kryeministri Hoze Luis Zapatero ka thënë se nevoiten “hapa të fortë” dhe “politika të përbashkëta” për ta nxitur rritjen ekonomike.

Në ceremoninë e inaugurimit në Madrid, presidenti i parë i unionit, Herman Van Rompui tha se Traktati i Lisbonës tash i mundëson Evropës të operojë në mënyrë më koherente dhe më efikase.
XS
SM
MD
LG