Ndërlidhjet

Publikohet dorëshkrimi i mollës së NjutonitAkademia britanike e shkencave ka dixhitalizuar fletën ku gjendet dorëshkrimi i Njutonit mbi mënyrën se si zhvilloi teorinë e forcës së rëndesës.
Kjo është hera e parë që dorëshkrimin mund ta shohë publiku i gjerë.

Tregimi përshkruan se si shkencëtari i famshëm po vëzhgonte rrëzimin e mollës nga pema dhe se arriti në përfundimin se “duhet të jetë e përfshirë një forcë tërheqëse në këtë çështje”.
XS
SM
MD
LG