Ndërlidhjet

BE-Irak, bashkëpunim në energjetikëBashkimi Evropian dhe Iraku nënshkruajnë një memorandum, përmes të cilit vendosin partneritet strategjik në fushën energjetike.

“Është e qartë se Bashkimi Evropian është i bashkuar në angazhimin e tij për raporte afatgjata dhe me përfitime dypalëshe me Irakun. Memorandumi i nënshkruar sot është vetëm hapi i parë në vendosmërinë tonë për të ecur së bashku në këtë fushë”, tha zëdhënësi i BE-së në Burksel, Amedeo Tardio.

BE-ja është e interesuar në zhvillimin e burimeve irakiane të gazit.
XS
SM
MD
LG