Ndërlidhjet

Mbahen zgjedhjet për kreun e kishës serbe45 anëtarët e Sinodit të shenjtë të kishës ortodokse serbe mblidhen për të zgjedhur kreun e kësaj kishe. Me votim të fshehtë zgjidhen tre kandidatura dhe më pas me tërheqjen e një prej emrave, si në llotari, zgjidhet fituesi.

Zgjedhjet mbahen pak muaj pas vdekjes së kreut të kishës ortdokse serbe.

Mediat serbe raportojne se peshkopi Amfilohije, një përfaqësues i vijës së ashpër, besohet se do të jetë një nga tre klerikët që do të dalin në shortin final.
XS
SM
MD
LG