Ndërlidhjet

Dimri polar shkakton dhjetëra vdekje në Evropën LindoreTemperaturat e ulta në Evropën Lindore dhe juglindore kanë shkaktuar vdekjen e dhjetëra njeërzve.

Gjatë natës, shkalla e termometrit ra në minus 35 gradë Celzius në Rumani, ku autoritetet thonë se 22 vdekje janë pasojë e të ftohtit.

Në Bellorusi, 10 të pastrehë kanë ngrirë për vdekje në kryeqytetin Minsk prej fillimit të janarit.

Policia në Poloni tha se 11 njerëz kanë vdekur nga i ftohti vetëm gjatë fundjavës.

Bullgaria dhe Turqia gjithashtu po përballen me vështirësi për t’i mbrojtur qytetarët e vet nga vala ekstreme e të ftohtit.
XS
SM
MD
LG