Ndërlidhjet

Shqipëri: Gjykata Kushtetuese e pezulloi paktin me Greqinë


Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë e ka anuluar Marrëveshjen e përcaktimit kufitar detar me Greqinë, ka njofutar kjo gjykatë.

U tha se marrëveshja për demarkacionin e kufirit është jokushtetuese “për shkak të shkeljeve procedurale dhe substanciale”.

Sipas gjykatës kjo marrëveshje është në kundërshtim edhe me një dokument ndërkombëtar për “të Drejtën e Detit të vitit 1982”.

Kërkesën për shqyrtiminin e kushtetutshmërisë së këtij dokumenti i kishte bërë Partia Socialiste në opozitë, në tetor të vitit të kaluar.
XS
SM
MD
LG