Ndërlidhjet

OKB kërkon 538 milionë dollarë ndihma për PakistaninKombet e Bashkuara thanë se organizatat humanitare në Pakistan kanë nevojë për afro 538 milionë dollarë që t’u ndihmojnë të zhvendosurve nga përleshjet e ushtrisë dhe talibanëve.

OKB-ja tha se prej ofenzivës së ushtrisë në Luginën Suat dhe zonat për rreth, 1.7 milionë njerëz janë kthyer në shtëpi, por situata e përkeqësuar e sigurisë në zonat tjera ka shkaktuar zhvendosje të brendshme të popullsisë.

Kombet e Bashkuara vlerësojnë se në Pakiustan ka një milion të zhvendosur.
XS
SM
MD
LG