Ndërlidhjet

SHBA kundër referendumit në BosnjeAmbasada e Shteteve të Bashkuara në Bosnje njoftoi se e konsideron provokativ çdo referendum, i cili kërcënon stabilitetin, sovranitetin dhe integritetin territorial të Bosnje e Hercegovinës, si dhe gjithçka që do ta kontestonte strukturën e Marrëveshjes së Dejtonit, pëtfshirë kompetencat e Përfaqësuesit të Lartë.

Ambasada amerikane në Sarajevë tha se megjithëse referendumi mund të jetë mjet legjitim në rrethana të caktuara, ai mund të jetë kundërproduktiv dhe madje provokativ kur shfrytëzohet për realizimin e qëlimeve të ngushta politike.
XS
SM
MD
LG