Ndërlidhjet

Kisha Ortodokse Serbe e shkarkoi Artemijen në Kosovë


Kisha Ortodokse Serbe e ka shkarkuar përkohësisht peshkopin e saj të lartë në Kosovë, Artemije, për keqpërdorim të fondeve të Kishës dhe të atyre shtetërore në Kosovë, ka njoftuar Sinodi i Shenjtë.

Në njoftim, theksohet ser ai ka dështuar që “me përgjegjësi t’i menaxhoj aktivitetet financiare”.

Në vend të peshkopit Artemije është caktuar peshkopi Atanasije.
XS
SM
MD
LG