Ndërlidhjet

OBSH: Rekomandime të reja kundër H1N1Ekspertët e vaksinave kanë rekomanduar që për gripin sezonal të këtij viti në hemisferën veriore të merret vaksina që lufton tre lloje virusesh, përfshi dhe atë kundër H1N1.

Kjo do të thotë që vendet të cilat kanë sasi të konsiderueshme të vaksinës kundër gripit të derrave ta kombinojnë me vaksinën tjetër kundër gripit. Vaksina e re do të luftojë përveç H1N1-it edhe H3N2 si dhe gripin e tipit B.

Ekspertët e Organizatës Botërore të Shëndetësisë theksuan se varet nuk punonjësit e shëndetësisë në vende të ndryshme të vendosin nëse vaksina do të merret si një e vetme apo në forma të ndara për çdo virus.
XS
SM
MD
LG