Ndërlidhjet

KE-ja kërkon të ndihmohet Gjykata e të Drejtave të NjeriutKëshilli i Evropës miratoi një plan veprimi për të ndihmuar Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut që të përballojë volumin e punës.
Gjatë vitit të kaluar 119300 raste janë dërguar në këtë gjykatë, çfarë përfaqëson 23% rritje nga viti 2008.

Ministrat nga 47 vendet anëtare të Këshillit të Evropës nuk premtuan fonde shtesë për gjykatën, por kërkuan përmirësimin e strukturave të brendshme dhe metodave të punës.

Rastet e ardhura nga katër vende Rusia, Turqia, Ukraina dhe Rumania përmbëjnë më shumë se gjysmën e rasteve të Gjykatës.
XS
SM
MD
LG