Ndërlidhjet

Dala Lama: 'Cenzura' është thelbi i problemit me KinënDalai Lama, udhëheqësi shpirtëror në mërgim i Tibetit, tha se “cenzura” në Kinë është burimi i problemeve të Tibetit me sundimtarët komunistë të Kinës.

Duke folur për agjencinë Reuters, Dala Lama tha se populli kinez nuk ka mundësi ta kuptojë pozitën e tibetianëve për shkak se qeveria nuk lejon rrjedhën e lirë të informatave.

Ai tha se kur Kina të bëhet një shoqëri e hapur me liri të fjalës dhe informimit, pjesa më e madhe e frikës dhe dyshimit të panevojshëm të Kinës nga Tibeti do të zhduken.
XS
SM
MD
LG