Ndërlidhjet

SEEMO: Dënohet fuqishëm kërcënimi ndaj gazetarit


Organizata për media e Evropës Juglindore, SEEMO, me seli në Vjenë, i ka dënuar fuqishëm kërcënimet kundër gazetarit të Kohës Ditore, Vehbi Kajtazi, nga Sabit Geci, ish komandant i UÇK-së.

“SEEMO është shumë e alarmuar nga qëndirmi pasiv i një institucioni zyrtar siç është policia, kur janë raportuar kërcënimet ndaj gazetarëve”, thuhet në kumtesën e kësaj organizate dhe theksohet se është “me rëndësi që autoritetet dhe zyrtarët e qeverisë t’i mbështesin gazetarët duke u dhënë ndihmën e domosdoshme kur ata kërcënohen”.

SEEMO kërkon që autoritetet në Prishtinë ta hetojnë këtë rast dhe të ndërmarrin masa, që incidente të këtilla të mos ndodhin në të ardhmen.
XS
SM
MD
LG