Ndërlidhjet

Izrael: Teoria e Relativitetit e Ajnshtajnit ekspozohet për publikun


Dorëshkrimi origjinal i plotë i “Teorisë së Përgjithshme të Relativitetit” të Albert Ajnshtajnit, u ekspozua sot për të parën herë për publikun, në një ekspozitë të Akademisë së Shkencave dhe Humanitare të Izraelit.

Punimi në 46 faqe, që paraqiste revolucion në pikëpamjet e shkencëtarëve lidhur me universin dhe që ka mundësuar një shekull të zbulimeve të mëdha, ishte shkruar nga Ajnshtajni në Berlin, në vitin 1916, dhe i ishte dhuruar Universitetit Hebre të Jerusalemit, gjatë inaugurimit të tij në vitin 1925.

Teoria e ka avancuar një model plotësisht të ri të hapësirës, kohës dhe gravitetit, që e ka shtruar rrugën për zhvillimin e teknologjive më moderne.
XS
SM
MD
LG