Ndërlidhjet

Daimler dënohet për dhënje rryshfeti dhe në BallkanDaimler, kompania e prodhimit të automjeteve me qendër në Gjermani është gjetur fasjtore për korrupsion në Shtetet e Bashkuara. Daimler duhet të paguajë një gjobë në vlerë prej 185 milionë dollarësh.

Daimler është kompania që prodhon me stë tjerash dhe makinat Benz Mercedes.

Autoritetet amerikane e gjetën fajtore kompaninë Daimler pasi ka paguar rryshfete të majme në mbi 22 vende në periudhën 1998 – 2008, me qëllim sigurimin e kontratave të majme nga qeveritë. Në mesin e vendeve të prëfolura janë Rusia, Kina, Turqia, Egjipti, Iraku, Kroacia, Serbia dhe Mali i Zi.
XS
SM
MD
LG