Ndërlidhjet

Japoni: Zbulohet roboti që buzëqeshShkencëtarët japonezë thanë sot se kanë zhvilluar një robot humanoid, i cili mund të qeshë dhe buzëqeshë duke imituar lëvizjet e fytyrës së njeriut.

Roboti i quajtur Geminoid TMF, mund ta lëvizë lëkurën nga goma në fytyrë duke i imituar shprehjet e njeriut të buzëqeshur apo të mrrolur.

Shkencëtarët thanë se roboti mund të përdoret në situata të ndryshme të jetës së përditshme, për shembull në spitale.
XS
SM
MD
LG