Ndërlidhjet

Bruksel: 30 miliardë euro kredi për Greqinë


Vendet e euro – zonës kanë vendosur që gjatë këtij viti t’i ofrojnë mbështetje kreditore Greqisë në vlerë 30 miliardë euro, nëse këtë e kërkon qeveria në Athinë, është bërë e ditur në Bruksel.
Mbështetje shtesë prej 15 miliardë eurove për Greqinë do të siguronte Fondi Monetar Ndërkombëtar.
Komisioni Evropian, Banka Qendrore Evropian dhe FMN nesër do të duhej të përcaktojnë hollësitë e mekanizmave të përcaktuar për mbështetje Greqisë.
XS
SM
MD
LG