Ndërlidhjet

Fratini: Vendimi për vizat, në takimin e SarajevësVendimi për liberalizimin e vizave për Shqipërinë pritet të bëhet publik në takimin e Sarajevës që fillon më 2 qershor.

Dekalarata e minsitrit të Jashtëm të Italisë, FRANK Frattini u bë gjatë një konferenc etë përbashkët shtypi me homologun e tij shqiptar, Ilir Meta.
“Ministrat e Jashtëm të BE-së mund ta marrin vendimin zyrtar, për t’i mundësuar lëvizjen e lirë qytetarëve të Shqipërisë dhe të Bosnjës pa pasur nevojë për viza në vjeshtë”, tha Frattini.

Ky i fundit shprehu mbështetjen e Italisë që Shqipëria të marrë deri në fund të këtij viti statusin e vendit kandidat për anëtar në Bashkimin Evropian.
XS
SM
MD
LG