Ndërlidhjet

Rritja ekonomike në Kinë 11.9 %Ekonomia e Kinës është rritur 11.9 % në tremujorin e parë të vitit.

Inflacioni ka qenë i ulët, kurse çmimet e konsumit janë rritur 2.2 %, më pak se maksimumi prej 3 % i lejuar nga qeveria.

Shifrat lënë të kuptohet se liderët kinezë po korrin sukses në përpjekjet e tyre për të nxitur nivelin e lartë të rritjes ekonomike, dhe parandaluar rritjen e inflacionit.
XS
SM
MD
LG