Ndërlidhjet

Hapet samiti i grupit BRIKUdhëheqësit e katër ekonomive më të mëdha në zhvillim , Brazilit, Rusisë, Indisë dhe Kinës, tubohen sot në një samit dyditor.

Ky është samiti i dytë i të ashtuquajturave vende BRIK.

Analistët thonë se në takimin në Brazili, liderët e katër vendeve pritet t’i ripërsëritin kërkesat e tyre për hapësirë më të madhe në rendin ekonomik botëror.

Vendet e BRIK-ut përfaqësojnë 40 % të popullsisë në botë dhe rreth 20 % të të ardhurave ekonomike.
XS
SM
MD
LG