Ndërlidhjet

Papa: Kisha Katolike e lënduar nga mëkatet


Papa Benedikti i 16-të ka thënë se Kisha Katolike ishte e “lënduar” nga mëkatet, që është një referencë e qartë për valën e skandaleve për shkak të abuzimeve seksuale të priftërinjëve, që e kanë goditur Kishën në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara.

Këto komente, Papa i bëri mbrëmë, me të arritur në Maltë, që konsiderohet si një vend me ndjenja të fuqishme katolike.

Ky është udhëtimi i parë i i jashtëm i Papës, prej se shpërtheu vargu i fundit i skandaleve të abuzimeve.
XS
SM
MD
LG