Ndërlidhjet

Austri: Fisher ka gjasa të rifitojë presidencën


Rezultatet paraprake flasin se presidenti austriak Heinz Fisher ka rifituar sërisht në zgjedhjet presidenciale. Sipas rezultateve të publikuara nga insitituti “Arge”, Fisher mund të marrë 78 për qind të votave.
Kandidatja përballë tij Barbara Rozenkranz, ku platforma e partisë së saj përfshin anti-imigrimin dhe kundërshtimin e pozicionit të BE-së, duket se ka fituar 16 për qind të votave.
Rozenkranz shkaktoi polemika kur deklaroi se ligji i Austrisë për ndalimin e admirimit ndaj Nazizmit nuk është në përputhje me kushtetutën e vendit dhe ndalon lirinë.
XS
SM
MD
LG