Ndërlidhjet

Pekin: Mbahet samiti Kinë-BEKryetari i Komisionit Evropian, Zhoze Manuel Barroso dhe kryeministri kinez Ven Xhiabao do t’i diskutojnë sot çështjet e tregtisë, të ndryshimeve klimatike dhe të drejtave e njeriut.

Blloku 27 anëtarësh i BE-së është partneri më i madh tregtar i Kinës, ndërsa Kina është partneri i dytë tregtar i Bashkimit Evropian dhe burimi më i madh i importeve.

Qeveritë evropiane janë ankuar për deficitin e madh tregtar me Kinën dhe duan që Pekini t’i hapë më shumë dyert për prodhimet dhe shërbimet evropiane.
XS
SM
MD
LG