Ndërlidhjet

Merkel: Greqia - mësim për të tjerët


Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, ka deklaruar se masat e ashpra të kursimit që i janë imponuar Greqisë si kompensim për ndihmë financiare do të inspirojnë vendet tjera problematike të eurozonës për të bërë krejt ç’është e mundur që të evitohen situata të ngjashme.
“Ekspertët pajtohen se Portugalia, Spanja dhe Irlanda janë në situatë më të mirë se Greqia. Këto vende janë duke parë çfarë po ndodhë në Greqi dhe se marrëveshja me Fondin Montera Ndërkombëtar nuk është i lehtë”, ka thënë Angela Merkel në intervistën për gazetën “Bild am Zontag”.
XS
SM
MD
LG