Ndërlidhjet

Kinë: Çdo orë lind një fëmijë me sifilizGjatë vitit 2008 çdo orë në Kinë ka lindur një fëmijë i prekur nga sifilizi, raporton New England Journal of Medicine. I njëjti ritëm i përhapjes së sëmundjes vazhdon edhe sot. Sifilizi ishte zhdukur si sëmundje në Kinë për rreth 50 vjetë, por viteve të fundit është bërë sëmundja më e përhapur në mesin e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht.

Punëtoret e seksit dhe homoseksualët janë ata që kanë shkaktuar në shkallën më të madhe përhapjen e sëmundjes pohojnë hulumtuesit shkencorë.
XS
SM
MD
LG