Ndërlidhjet

Polonia shtyn kalimin në euroKryeministri i Polonisë Donald Tusk konfirmoi sot në Varshavë se kriza në Greqi e shtyn kalimin e Polonisë në euron, dhe se prioritet i qeverisë polake është që ky vend sa më pak t'i ndjejë efektet nga kriza greke.

"Për momentin duhet të ndjekim se çfarë po ndodh në jug të Evropës dhe ta mbrojmë Poloninë nga pasojat e krizës në Greqi, kurse temës së euros do t'i kthehemi më vonë. Tash nuk është prioritet përcaktimi i kalendarit për hyrje në eurozonë", ka thënë Tusk.
XS
SM
MD
LG