Ndërlidhjet

Rumania zvoglon rrogat, pensionetPresidenti Traian Basesku tha se qeveria planifikon t'i ulë rrogat, pensionet dhe ndihmat sociale, për t'i përmbushur kërkesat nga marrëveshja me Fondin Monetar Ndërkombëtar, për ndihmat në vlerë prej 20 miliarda euro.

Basesku tha se plani është "i pashmangshëm".

Ai tha se rrogat në sektorin publik do të shkurtohen për 25 % prej qershorit, ndërsa pensionet dhe ndihmat sociale për 15 %.
XS
SM
MD
LG