Ndërlidhjet

Obama kandidon një tjetër femër për Gjykatën SupremeElena Kagan besohet se do të jetë kandidatura që do të paraqesë presidenti Obama për vendin bosh në Gjykatën Supreme të SHBA-ve. Kagan, 50 vjeçare, aktualisht përfaqëson qeverinë amerikane në rastet që shqyrton Gjykata Supreme.

Nëse miratohet dhe nga Senati, Kagan do të jetë gruaja e katërt që bëhet pjesë e Gjykatës Supreme.

Aktualisht, në Gjykatën Supreme, në mesin e nëntë gjyqtarëve janë dhe dy femra, Ruth Bader Ginsburg dhe Sonia Sotomajor.

Gjyqtarët e kësaj gjykate e mbajnë këtë detyrë deri në fund të jetës.
XS
SM
MD
LG