Ndërlidhjet

Rrëzohet një raketë e Koresë së Jugut


Raportet thonë se një raketë e Koresë Jugore, që është lëshuar sot për të vënë një satelit në orbitë, ka ndërruar drejtim në një lartësi prej 70 kilometrash dhe është rrëzuar.

Misioni u vë në dyshim menjëherë pas nisjes, kur autoritetet kishin humbur komunikimet me të.

Raketa ishte nisur një ditë me vonesë, për shkak të mosfunksionimit efektiv të pajisjeve zjarrfikëse. Ајо ishte ngarkuar me një vëzhgim satelitor për studimin e ngrohjes globale dhe të ndryshimeve kilimatike.
XS
SM
MD
LG