Ndërlidhjet

NATO: Në Afganistan ka sfida, suksesi i pasigurt


Udhëheqësit e NATO-s deklaruan sot se operacionet në Afganistan kanë bërë “një përparim të matur në zgjerimin e veprimit të qeverisë afgane, duke ndryshuar kriteret politike dhe duke margjinalizuar kryengritjen”.

Por, në deklaratën e publikuar pas takimit dyditor në Bruksel, ministrat e mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO-s shtuan: “Sfida të rëndësishme mbeten dhe suksesi nuk është ende i sigurt”.

NATO-ja gjithashtu ka bërë publike hapjen e një rruge aleternativë përmes Rusisë dhe Azisë Qendrore, për t’i furnizuar trupat e saj në Afganistan.
XS
SM
MD
LG