Ndërlidhjet

Zgjedhjet që rrezikojnë të ndajnë Belgjikën


Rezultatet e para preliminare në zgjedhjet e përgjithshme në Belgjikë sinjalizojnë ndarje politike ndërmjet holandezëve flamanë dhe atyre valonë.

Të dhënat fillestare nga zgjedhjet thonë se partia separatiste N-VA po kryeson me numrin më të madh të votave.

Lideri i kësaj partie, Bart De Vever, angazhohet për ndarjen e vendit në pjesën ku flitet gjuha gjermane dhe në ate ku flitet gjuha franceze.
XS
SM
MD
LG