Ndërlidhjet

Kirgizi: Zhvarrosen kufomat e viktimave të dhunës në Osh


Hetuesit në Kirgizi kanë filluar zhvarrosjen e viktimave të dhunës së fundit etnike në pjesën jugore të këtij vendi.

Minsitri i brendshëm i përkohshëm, Bakyt Alynbayev, tha sot se zhvarrosja e kufomave është esenciale për hetime të plota dhe për kompensimin e atyre që këtë e kërkojnë.

Një numër i madh i viktimave zyrtarisht nuk janë identifikuar, për shkak se ishin varrosur menjëherë pasi kishin humbur jetën, sipas traditës myslimane.
XS
SM
MD
LG